Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 16:52 - Нови летателни режими на дрони DJI Phantom 3
Автор: copter Категория: Технологии   
Прочетен: 193 Коментари: 0 Гласове:
0



Собствениците на DJI Phantom 3 дрони ще получат няколко нови интелигентни летателни режима за своите коптери след инсталация на последната версия на firmware-а, а именно v. 1.4.0010. Обновявайки до тази версия, потребителите ще получат 5 нови летателни режима за автономен полет за моделите Professional, Advanced и Standart. Освен новите автопилотни режими, с обновяването ще получите и ъпдейт на камерата на DJI Phantom 3 Advanced, която ще може да заснема 2,7К видео с 30 кадъра в секунда. Нека сега разгледаме и специалните интелигентни режими на полет, които DJI ни предлагат в новата версия на софтуера.

Follow Me : Този режим е може би най-желаният, който потребителите очакваха с нетърпение дълго време. В този режим дронът Ви следва, докато се движите, като използва интернет свързаност и GPS, за да се ориентира по позицията на дистанционното. Тук можете да задавате височина и отстояние на дрона от вашата позиция, като трябва да внимавате за евентуални препятствия по пътя на летящата платформа. Движението на коптера е плавно и прецизно, като реагира на всяка ваша стъпка след оказаното в програмата разстояние между вас и платформата.

Waypoints: В режима Waypoints можете да задавате точки върху картата (маршрут), по които дронът да лети. Това е незаменима функция, когато искате да облетите дадена площ, за да снимате от въздуха например. Във всяка точка можете да задавате височина и скорост на дрона, а докато той патрулира, Вие можете да управлявате камерата, за да заснемете изключително видео с висока резолюция.

Point of Interest: Дългоочаквана функция, която ще остави доволни милионите фенове на DJI. Този режим ви позволява да зададете точка на картата, около която дронът да описва окръжност, като камерата е постоянно насочена към тази точка. Тази функция е незаменима при заснемане на сгради, паметници, монументи, архитектурни забележителности и други. Тук отново можете да задавате висчината на дрона и отстоянието му от точката, около която ще кръжи.

Home Lock и Course Lock: Тези две функции отговарят за управлението на дрона и как точно ще се извършва то. При Home Lock контролите на дистанционното управление са насочени към точката на излитане на дрона (Home Point), независимо от посоката му на полет, докато при Course Lock, контролите на дистанционното са насочени в посоката, в която пилота глеад в момента.

Повече информация можете да намерите на copter.bg!


Тагове:   дронове,   дрони,   коптери,   dji phantom,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: copter
Категория: Технологии
Прочетен: 10242
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031